Met een rotsvast vertrouwen in Steengoed, schakel je snel door naar je rijbewijs!

Praktijk.

Een les duurt 60 minuten. De lessen worden opgebouwd in stappen van makkelijk naar moeilijk. De vorderingen worden bijgehouden op een instructiekaart. Zo kunnen we in 1 oogopslag zien waar we de vorige les waren gebleven en welke stof nog behandeld moet worden. Je wordt op de afgesproken plaats en tijd opgehaald en na de les weer afgezet. Als je wilt lessen in Groningen, heeft het de voorkeur af te spreken op een centraal punt zoals het hoofdstation. Zo kunnen we een uur les effectiever gebruiken om te leren.

Om alvast te wennen aan de examensituatie en de spanning die een examen met zich mee brengt kun je een TussenTijdse Toets (TTT) doen. Na afloop van deze toets krijg je per onderdeel een advies. Instructeur en leerling weten dan precies aan welke onderdelen we extra aandacht moeten besteden. Ook kun je een vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Deze vrijstelling geldt alleen op het eerst volgende auto-examen na je TTT.

En dan ga je examen doen, het zogenoemde afrijden. Je wordt een uur van te voren opgehaald zodat we nog even kunnen rijden. We gaan dan samen naar het CBR en dan ga je op examen. Je doet dus examen in de auto waarin je ook les hebt gehad. Het examen duurt ongeveer 55 minuten. Hierin zit een kwartier inleiding en nabespreking. Vooraf zul je een ogentest moeten doen, waarbij je het kenteken van een auto op een afstand van 25 meter moet kunnen lezen. Daarna zul je een aantal voorbereiding- en controlehandelingen uit moeten voeren aan de auto zoals het controleren van de verlichting. Tijdens de rit wordt je door de examinator beoordeeld op verschillende onderdelen zoals voertuigbeheersing, kijkgedrag, het toepassen van de voorrangsregels en het gedrag ten aanzien van andere weggebruikers. Ook ga je 2 bijzondere verrichtingen uitvoeren, tenzij je deze al goed hebt uitgevoerd tijdens een TTT. De verrichtingen worden gegeven in de vorm van een “omkeeropdracht’, een “parkeeropdracht”, of een “stopopdracht”. Deze opdrachten worden veelvuldig geoefend tijdens de lessen. Direct na het examen horen we samen de uitslag. Je kunt examen doen in Winschoten en in Groningen.

Contactgegevens

Klaverweide 21
9635 CP Noordbroek

Telefoonnummers:
Geert Douwe Sinnema: 06- 41097019
Dennis Bolt: 06- 22283939
Margot van Kalsbeek: 06- 12988878
Aad van der Voorde: 06- 54690014
Edith Steen: 06- 41309125

E-mail: info@autorijschoolsteengoed.nl

Zakelijk

Rijschoolnummer CBR: 6523A1
K.V.K. nummer: 56795033
Rekeningnummer / IBAN: NL12RABO0148767672

Facebook

Back to Top