Met een rotsvast vertrouwen in Steengoed, schakel je snel door naar je rijbewijs!

Rijbewijs BE.

Wanneer heb je het BE rijbewijs nodig?

 1. Weegt de aanhangwagen inclusief het laadvermogen meer dan 750 kg?
  Ja, zie vraag 2
  Nee, Rijbewijs B
 2. Weegt de totale combinatie trekkend voertuig + aanhanger meer dan 3.500 kg?
  Ja, zie vraag 3
  Nee, Rijbewijs B
 3. Weegt de totale combinatie trekkend voertuig + aanhanger meer dan 4.250 kg?
  Ja, Rijbewijs BE
  Nee, Rijbewijs B+ (code 96)

Het rijbewijs B+ (code 96) is een nieuwe categorie, echter de opleiding en het examen zijn hetzelfde als de BE opleiding. Bij het Gemeentehuis mag u kiezen welke categorie u op uw rijbewijs bijgeschreven wilt hebben. Wij adviseren uiteraard om voor het volledige BE rijbewijs te kiezen.

We bieden 2 dagopleidingen aan namelijk de korte en de lange dagopleiding. Doorgaans doe je op dezelfde dag examen bij het CBR. Er wordt eerst een gratis en vrijblijvende intake gereden om samen te bepalen welke dagopleiding geschikt is. Daarna wordt er een datum afgesproken worden voor de dagopleiding. Tijdens het examen worden er vragen gesteld over bijvoorbeeld de benodigde papieren, afmetingen en gewichten. Bij het plannen van de dagopleiding ontvang je alle theoretische informatie, zodat je je thuis goed kunt voorbereiden.

LET OP! Gaat u met de caravan naar het buitenland, informeer dan goed hoe de regels aldaar zijn!
Waar in Nederland het laadvermogen motorvoertuig niet wordt meegerekend, daar gebeurt dit bijvoorbeeld in Duitsland wel. Dit betekent dat wat net wel in Nederland mag, het in Duitsland net niet mag en u bij een ongeval/schade problemen kunt krijgen met uw verzekeraar e.d.

Back to Top